Начин на приготвяне
Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и захарта и се объркват до получаването на еднородна смес. Готовата свес се изсипва в предварително намаслена кръгла форма, така че да обхваща и част от стените и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. Изпечената форма се оставя да се охлади на стайна температура.
В дълбок съд се разбиват натрошеното сирене, какаото и захарта, докато не получим хомогенна маса. Нескафето и ванилията се разтварят в прясното мляко и се добавя към останалите продукти. Постепенно се добавя и разбитата сметана.
Сместа си изсипва върху вече охладения блат, след което се прибира за минимум 4-6 часа във фризера да стегне.
Преди поднасяне гарнираме със шоколадов сироп.