Сладоледена торта с кафе

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Сладоледена торта с кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сервираме парче сладоледена торта и се наслаждаваме на получените възхищения"

Необходими продукти

  • за блата
  • масло - 130 г
  • бисквити - 2 1/2 ч.ч. натрошени
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • за плънката
  • сирене - 120 г
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч. на прах
  • нескафе - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • сметана - 350 г
  • шоколадов сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и захарта и се объркват до получаването на еднородна смес. Готовата свес се изсипва в предварително намаслена кръгла форма, така че да обхваща и част от стените и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. Изпечената форма се оставя да се охлади на стайна температура.

В дълбок съд се разбиват натрошеното сирене, какаото и захарта, докато не получим хомогенна маса. Нескафето и ванилията се разтварят в прясното мляко и се добавя към останалите продукти. Постепенно се добавя и разбитата сметана.

Сместа си изсипва върху вече охладения блат, след което се прибира за минимум 4-6 часа във фризера да стегне.

Преди поднасяне гарнираме със шоколадов сироп.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: