Ориз с копър и чесън

Ида
Ида
Новак
17/07/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 824
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на умерен огън и запържете за кратко промития със студена вода ориз. Добавете срязаната на две части скилидка чесън и разбъркайте.

Залейте с 2 ч.ч. гореща вода и оставете да кипне. Когато кипне намалете котлона на минимум и захлупете. Оставете ориза да се задушава окоро 15-20 минути.

Готовият ориз се разбърква със ситно нарязания копър и пресен лук. Добавя се остатъка от маслото и се поднася топъл - като основно ястие или гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар