ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с картофи на фурна

Свински джолан с картофи на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Свински джолан с картофи на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
19/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Свински джолан с картофки ако има на масата, всеки ден е празник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нацепваме подготвения свински джолан леко с ножа.

Втриваме с ръце, подправките, за да попаднат миризмите в процепите, и тогава добавяме виното.

Оставяме да престои една нощ в хладилника.

Картофите обелваме и нарязваме, както и лука.

Поставяме всичко това в тава, поръсваме с още от подправките, прибавяме олиото и вода до средата на продуктите.

Отгоре поставяме овкусените свински джолани.

Завиваме с фолио и поставяме във фурната да се пече за около час и половина.

Развиваме фолиото и запичаме за още 5-10 минути.

Поднасяме готовия свински джолан с картофи на фурна.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: