Пита с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
79
46
15/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 206
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете студеното масло на парченца и го смесете с брашното, което предварително сте пресяли със сол. Добавете 2 бр. жълтък (непременно запазете белтъците), 2 с.л. прясно настъргана лимонова кора и замесете тесто. Приберете готовото тесто в хладилник за 30 минути.

Разбийте изварата с останалите 2 яйца, добавете и 2-та белтъка, пудрата захар и стафидите. Разбърквайте до получаването на еднородна смес.

Извадете охладеното тесто. Отделете около 1/3 от него. Останалото тесто разточете и разстелете върху предварително намазнена кръгла тавичка, така ме да покриете и част от стените й.

Сипете вътре плънката. Останалото тесто разточете и нарежете на лентички с ширина 1 сантиметър, които наредете отгоре под формата на решетка.

Изпечете питата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
марга
марга
30.04.2015 15:16
Яйцата наистина са четири, както казва Милена, но определено от хладилника се вади охладеното тесто. Правила съм я без стафиди, та да ви кажа, който иска да си слага - мен не ме вълнува. Пудра захар за изварата, ако няма миксер човек, че да я разбие до разтапяне. Но в тестото слагам повече от 80грама. Става по-вкусно.
0
0
Ваня
Ваня
17.07.2013 16:12
Всъщност, ако човек се зачете, ще види, че наистина става дума за 2 яйца, а не 4, защото жълтъкът на останалите се използва за замесването на тестото. Но светът е пълен с хора, които имат енергия единствено да се заяждат и да пълнят интернет с безсмислените си коментари.

П.С. Милена, ужасно съжалявам, че не виждате стафидите, които както е описано на 4-ти ред, се смесват с изварата, пудрата захар, белтъците и 2 яйца.
0
0
Милена
Милена
17.07.2013 15:50
По всяка вероятност, става дума за студено масло, а не тесто!Също така за 4 яйца, а не за 2 яйца и за пудра захар, а не за обикновена, а това че стафидите въобще ги няма в рецептата няма да коментирам!
0
0