Лесна шоколадова баклава

06/11/2019
"Една необикновена баклава, разликата се вижда с просто око - тази е шоколадова. Нападайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • точени кори - 2 пакета, за баница или баклава
  • масло - 250 г краве
  • течен шоколад - 350 мл
  • прясно мляко - за разреждане
  • локум - 2 кутии
  • орехи - 300 г
  • За захарния сироп
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течният шоколад се затопля леко в микровълнова и се смесва с малко прясно мляко. Целта е да стане още малко по-течен. В тава редим кори за баница или баклава, а между листите разпределяме течен шоколад, смлени орехи и късчета локум.

Така подредената баклава нарязваме на ромбове или както предпочитаме. Заливаме я внимателно и равномерно с краве масло, също разтопено в микровълновата.

Следва да пъхнем баклавата в загрята на 180 градуса фурна. Печем я, докато корите станат златисти.

Междувременно загряваме на котлона водата за сиропа, прибавяме захарта и какаото. Бъркаме и варим около 15 минути.

С този сироп поливаме вече студената баклава. Изчакваме поне 12 часа, и чак след това поднасяме готовата лесна шоколадова баклава. По желание може да поръсите сладкиша и с ядки по избор.

Невероятна шоколадова баклава, на която няма как да устоите!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар