Начин на приготвяне
Течният шоколад се затопля леко в микровълнова и се смесва с малко прясно мляко. Целта е да стане още малко по-течен. В тава редим кори за баница или баклава, а между листите разпределяме течен шоколад, смлени орехи и късчета локум.
Така подредената баклава нарязваме на ромбове или както предпочитаме. Заливаме я внимателно и равномерно с краве масло, също разтопено в микровълновата.
Следва да пъхнем баклавата в загрята на 180 градуса фурна. Печем я, докато корите станат златисти.
Междувременно загряваме на котлона водата за сиропа, прибавяме захарта и какаото. Бъркаме и варим около 15 минути.
С този сироп поливаме вече студената баклава. Изчакваме поне 12 часа, и чак след това поднасяме готовата лесна шоколадова баклава. По желание може да поръсите сладкиша и с ядки по избор.
Невероятна шоколадова баклава, на която няма как да устоите!