Шоколадова торта с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шоколадова торта с праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 4 р.
  • масло - 140 г
  • шоколад - 140 г
  • брашно - 50 г
  • орехи - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия - 2 пак.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 120 г
  • праскови - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с маслото, разтопения на водна баня шоколад, смлените орехови ядки.

Към тях добавяме постепенно разбитите на твърд сняг белтъци. Така приготвената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изважда се, оставя се да изстине и се срязва на два хоризонтални блата.

Докато блатът се пече вие може да приготвите крема. Разбийте яйцата, добавете прясното мляко, захарта и брашното и разбърквайте до получаването на еднородна смес.

Сложете на котлона на умерен огън да се свари. Към кипналата млечна смес добавете и ванилията. Варете на тих огън до сгъстяване.

С кремa намажете долната половина от блата, поръсете с нарязани праскови и други плодчета по желание, а после покрийте с горната. Наръсете щедро с пудра захар и пак плодове и поднесете леко изстуден.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: