Шоколадова торта с праскови

LiLiLiLiНовак
12/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 499
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с маслото, разтопения на водна баня шоколад, смлените орехови ядки.

Към тях добавяме постепенно разбитите на твърд сняг белтъци. Така приготвената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изважда се, оставя се да изстине и се срязва на два хоризонтални блата.

Докато блатът се пече вие може да приготвите крема. Разбийте яйцата, добавете прясното мляко, захарта и брашното и разбърквайте до получаването на еднородна смес.

Сложете на котлона на умерен огън да се свари. Към кипналата млечна смес добавете и ванилията. Варете на тих огън до сгъстяване.

С кремa намажете долната половина от блата, поръсете с нарязани праскови и други плодчета по желание, а после покрийте с горната. Наръсете щедро с пудра захар и пак плодове и поднесете леко изстуден.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар