Лаланги

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162811411
31/10/2019
"Знаете ли защо се наричат лаланги "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца965
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме да приготвяме нашите лаланги, като разбиваме яйцата.

Към тях на порции сипваме брашното, бъркайки с телена бъркалка.

Поставяме още содата, солта и захарта.

Идва ред и на млякото. Наливайте малко по малко, като продължавате да бъркате.

Когато получите палачинково тесто с гъстотата на боза, спрете да добавяте течност.

Разбъркайте всичко много хубаво, от полученото тесто загребвайте с голяма лъжица и поставяйте в сгорещено олио.

Пържете тези лаланги от двете страни до златисто.

След това ги оставете да се отцедят от мазнината върху салфетка.

Поднесете готовите лаланги с пудра захар, конфитюр или сиренце.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар