ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо ала Пенелопе Крус

Гаспачо ала Пенелопе Крус

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921179491
Гаспачо ала Пенелопе Крус
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 450 г
  • краставици - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • крутони - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
  • оцет - 1 с.л. бял
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и настъргват на ренде или се наситняват с блендер. Нарязваме на ситно и останалите зеленчуци. Сипваме всички продукти в дълбок съд.

Добавяме около 500 мл студена вода, 2-3 ч.л. зехтин, оцет и подправки на вкус. Разбиваме за кратко с миксер и прибираме поне за 3 часа в хладилник.

Гаспачото се поднася студено, с крутони и наръсено с магданоз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: