Начин на приготвяне
Това е морковено гаспачо, много вкусна разновидност на стандартното гаспачо. Интересно е, не само защото основната съставка са морковите, но заради екзотичните нотки.
Любопитен факт е, че гаспачото може да се поднесе не само като студена супа, но и като напитка, сервирана в чаша.
За направата на испанското гаспачо с моркови, домати и чушка ви е необходим блендер или уред, който да смели много фино твърдите моркови, за да се получи гаспачо с гладка консистенция.
Обелете морковите и ги настържете.
Чушката, джинджифилът, лукът и доматите се нарязват и всички зеленчуци се слагат в каната на нутриблендера.
Добавете зехтина, лимоновия сок, сусамовото олио и овкусете със сол. Прибавете натрошения лед и смелете всичко до перфектно гладка смес.
Можете да разредите гаспачото с малко вода - особено, ако ще го сипвате в чаша за пиене.
Охладете и сервирайте, като поръсете гаспачото с малко зехтин и сусам.