ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Сьомга филе с хрянов сос

Сьомга филе с хрянов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921180493
Сьомга филе с хрянов сос
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме кората на краставицата, срязваме я не две части по дължина и я нарязваме на фини полукръгчета. Лукът се нарязва на ситно.

Сгорещяваме мазнината и запържваме за кратко рибата. Всяко филе от сьомга се пържи само по 1 минута от всяка страна, след което се изважда от тигана.

В същата мазнина се запържват последователно ситно нарязания лук, а след това и парчетата краставица. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Намалете котлона и добавете бялото вино, настъргания хрян и сметаната. Оставете да кипне, върнете обратно филетата и задушавайте не повече от 5 минути под похлупак.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: