Картофени кюфтета с извара на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
28/10/2019
"Картофени кюфтенца за гладници - вкусни, ароматни, пухкави, може да им добавите и сосче по желание "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр. едри
  • извара - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • царевично брашно - фино, или бяло брашно
  • хляб - 1 - 2 филийки
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целите картофи измиваме много старателно. Слагаме ги в тенджера (без да ги белим) и заливаме с вода. Оставяме да се сварят добре. Когато са готови, изваждаме от водата, охлаждаме и белим.

Настъргваме ги на едро ренде. Нарязваме на ситно почистен стрък зелен лук и слагаме при картофите. Счукваме и яйце (1 бр.). На филийките хляб изрязваме корите, напояваме филийките с вода, отцеждаме хубаво и слагаме стрити при картофената смес.

Прибавяме и извара. Ръсваме сол, черен пипер, куркума и наситнен пресен магданоз. Омесваме хубаво сместа и с влажни ръце, оформяме картофени кюфтета.

Овалваме в царевично или бяло брашно. Подреждаме ги в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре всяко кюфтенце поливаме с олио или зехтин, намазваме добре с четка и печем в нагрята фурна до златисто.

Поднасяме нашите картофени кюфтета с извара на фурна, докато са още топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар