Начин на приготвяне
Целите картофи измиваме много старателно. Слагаме ги в тенджера (без да ги белим) и заливаме с вода. Оставяме да се сварят добре. Когато са готови, изваждаме от водата, охлаждаме и белим.
Настъргваме ги на едро ренде. Нарязваме на ситно почистен стрък зелен лук и слагаме при картофите. Счукваме и яйце (1 бр.). На филийките хляб изрязваме корите, напояваме филийките с вода, отцеждаме хубаво и слагаме стрити при картофената смес.
Прибавяме и извара. Ръсваме сол, черен пипер, куркума и наситнен пресен магданоз. Омесваме хубаво сместа и с влажни ръце, оформяме картофени кюфтета.
Овалваме в царевично или бяло брашно. Подреждаме ги в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре всяко кюфтенце поливаме с олио или зехтин, намазваме добре с четка и печем в нагрята фурна до златисто.
Поднасяме нашите картофени кюфтета с извара на фурна, докато са още топли.