Ребърца с лук на фурна

27/10/2019
"Ако искате да направите силно впечатление на някой мъж, сега е моментът - запечените ребърца със сигурност няма да го оставят безразличен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 6 бр.
  • лук - 6 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на едро и го сипваме в тефлонова тава. Отгоре върху него подреждаме ребрата.

В купичка смесваме виното, меда, черния пипер, солта и лютия червен пипер.

Разбъркваме хубаво и с тази смес заливаме равномерно лука и ребрата.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и слагаме да се пече на 180 градуса.

Печем свинските ребърца 30 минути, след което махаме алуминиевото фолио и допичаме на 200 градуса за още около 20 минути ребърцата с лук на фурна.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар