Начин на приготвяне
Месото (300 г свинско месо) нарязваме на хапки, измиваме и подсушаваме. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме (може и да нарежем на ситно). Моркова (1бр.) белим и нарязваме.
В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и запържваме хапките свинско месо. Като се запържат апетитно, прибавяме настъргания лук, почистена скилидка чесън и нарязаните моркови.
Разбъркваме и ръсваме черен пипер, къри на вкус и червен пипер (2 ч.л.). Дръпваме тенджерката от котлона. Прибавяме брашно (1 с.л.) и с непрекъснато разбъркваме, наливаме топла вода (1 л).
Слагаме отново ястието на котлона и варим без капак, колкото е необходимо, до сваряване на месото. Тогава прибавяме зелен фасул (250 г), джоджен и чубрица в количества на вкус и варим още няколко минути до готовност на зеления фасул.
При необходимост може да долеем топла вода. Няколко минути преди да свалим ястието от котлона, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и посоляваме на вкус. Сервираме яхнията със зелен фасул и свинско топла.