Яхния със зелен фасул и свинско

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
23/10/2019
"Един съвет от изявен лакомник като мен - колкото повечко месце сложите, толкова по-вкусна ще стане яхнията "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото (300 г свинско месо) нарязваме на хапки, измиваме и подсушаваме. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме (може и да нарежем на ситно). Моркова (1бр.) белим и нарязваме.

В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и запържваме хапките свинско месо. Като се запържат апетитно, прибавяме настъргания лук, почистена скилидка чесън и нарязаните моркови.

Разбъркваме и ръсваме черен пипер, къри на вкус и червен пипер (2 ч.л.). Дръпваме тенджерката от котлона. Прибавяме брашно (1 с.л.) и с непрекъснато разбъркваме, наливаме топла вода (1 л).

Слагаме отново ястието на котлона и варим без капак, колкото е необходимо, до сваряване на месото. Тогава прибавяме зелен фасул (250 г), джоджен и чубрица в количества на вкус и варим още няколко минути до готовност на зеления фасул.

При необходимост може да долеем топла вода. Няколко минути преди да свалим ястието от котлона, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и посоляваме на вкус. Сервираме яхнията със зелен фасул и свинско топла.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар