Задушени картофи в йенска тенджера

АнабелАнабел
Експерт
443
4
62
20/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и се разполовяват.

Слагат се в йенска тенджера с капак, поръсват се с малко сол, стрито кубче зеленчуков бульон и червн пипер. Разбъркват се и отгоре на няколко места се слага по малко краве масло.

В тенджерата се налива около 200 мл вода, похлупва се и се слага в студена фурна.

Картофите се пекат на 200 градуса, като периодично се разбъркват внимателно да не се ракашкат.

Към края на готвенето се слагат счуканите скилидки чесън, а нарязаният копър веднага щом картофите са готови и се извадят от фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар