ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Протеинови вегетариански кюфтенца

Протеинови вегетариански кюфтенца

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
127657128162
Протеинови вегетариански кюфтенца
29/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 1 голяма консерва, сварен
  • грах - 1 голяма консерва, сварен
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • яйца - 1 бр. голямо
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба и граха отцеждаме от водата. Пасираме ги и ги поставяме в купа с настъргания лук. Чукваме яйцето, добавяме струйка зехтин. Поставяме и брашното, което е за спойка.

Поръсваме с подправките, разбъркваме. Трябва да се получи смес, която може да се моделира с ръце. Ако тя е прекалено течна, се добавя още малко брашно.

От всичко това се оформят протеинови вегетариански кюфтеца, които се нареждат на разстояние едно то друго в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се на 190 градуса във фурната до златисто. Когато са готови, тавата се изважда да се охладят всички безмесни кюфтета. След 20 минути се отстраняват от хартията за печене и се сервират.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: