Начин на приготвяне
Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане се добавя и брашното. Замесваме меко тесто. Прибираме го за 30 минути в хладилник.
Охладеното маслено тесто разстиламе в подходяща намаслена тавичка и изпичаме до готовност в предварително загрята умерена фурна.
Накисваме желатина в хладка вода за да набъбне. След това на котлона на водна баня го разтваряме. Объркваме разтворения желатин с киселото мляко.
Добавяме намачкани или ситно нарязаните сезонни плодове - ягоди, малини, праскови, боровинки, като си запазваме няколко цели за украса.
Заливаме блата с млечно-плодовата смес. Украсяваме с няколко цели плода и прибираме в хладилник за да стегне.
Поднася се студена.