Печено пилешко роле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено пилешко роле
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Подходящо и за по-специални случаи, лесно за приготвяне и много вкусно"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 3 бр.
  • шунка - 6 - 7 ленти
  • кашкавал - 300 г
  • домат - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • майонеза - 3 с.л.
  • магданоз - нарязан
  • моркови - 4, 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе срязваме на две и леко начукваме през фолио. Овкусяваме със солта, черния и пипер.

Върху всяко парче поставяме колелца тънко нарязани морковчета, резени домати, лента-две шунка, върху нея кашкавал ленти и най-отгоре по малко майонеза, като поръсваме и със ситно нарязания магданоз.

Навиваме на пилешки рулца и забождаме с клечка за зъби.

Така оформяме всички рулца.

Поставяме в съд, като отгоре поръсваме с черен пипер, а в страни подреждаме колелца моркови и излизаме чашата бяло вино.

Поставяме пилешкото роле във фурната и печем за около 25-30 минути.

Изваждаме и поръсваме със настърган кашкавал и отново поставяме във фурната, като държим до разтапянето на самия кашкавал.

Поднасяме, като в чинията поставяме по едно печено пилешко роле, а отстрани слагаме морковите.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: