Пържени картофи със заливка

АнабелАнабелНовак307
13/10/2019
"Как да превърнете пържените картофки от мезе и гарнитура в едно интересно предложение за обяд - ето така "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г
  • олио - за пържене
  • хималайска сол
  • За заливката
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват по дължина и се изпържват в сгорещена мазнина.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина, и поръсват с хималайска сол.

В малка тенджерка се слага малко краве масло и в него се запържва брашното.

Щом брашното стане златисто, се разрежда с вода. Бърка се, докато сосът се сгъсти.

Овкусява се със сол и смлян черен пипер, а щом се дръпне от котлона, се прибавят счуканите скилидки чесън и нарязаният на дребно магданоз.

Пържените картофи се сервират полети с приготвеният сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар