Каракуда на скара

12/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • каракуда - 1 кг
  • за марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • скилидки чесън - 3 - 4 бр.
  • лимон - 1 бр. сока
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме всички съставки за марината, като чесънът предварително го пасираме.

Почистваме си добре каракудата и я поставяме в съд.

Поливаме от всички страни и я оставяме да се овкуси.

Оставяме така за около час, като по някое време ги обръщаме на другата страна.

Включваме скарата и изчакваме да се загрее. Чак тогава поставяме да печем каракудата на скара.

След като е готова от едната страна, обръщаме от другата.

Поднасяме каракудата на скара, докато е още топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар