Каракуда на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
754
3k
6k
447
4
Каракуда на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
12/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви60 мин.
Общо70 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг
  • за марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • скилидки чесън - 3 - 4 бр.
  • лимон - 1 бр. сока
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме всички съставки за марината, като чесънът предварително го пасираме.

Почистваме си добре каракудата и я поставяме в съд.

Поливаме от всички страни и я оставяме да се овкуси.

Оставяме така за около час, като по някое време ги обръщаме на другата страна.

Включваме скарата и изчакваме да се загрее. Чак тогава поставяме да печем каракудата на скара.

След като е готова от едната страна, обръщаме от другата.

Поднасяме каракудата на скара, докато е още топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: