Начин на приготвяне
В малка тенджерка, или направо в тавата, се слагат половин чаена чаша захар и краве масло. Слагат се на котлона, докато се получи златист карамел. Кайсиите се отцеждат и нареждат в тавата върху полученият карамел.
В купа се разбиват яйцата с останалата захар до кремообразна смес. След това на струйка се добавя олиото, на порции пресятото брашно, бакпулвер и ванилията. Сместа се разбърква до получавне на гладко кексово тесто, което се разпределя равномерно върху плодовете.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав загар. Готовността на десерта се проверява с клечка.
Когато забодена в него клечица излезе суха, сладкишът с кайсии е готов. Изважда се от фурната, изчаква се да се охлади леко и се обръща в чиния или поднос, след което се сиропира с течността от компота.
Нашият обърнат сладкиш с кайсии е готов!