Рибена супа с шаран и миди

09/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шаран - 1 кг
  • бяла риба - 1 брой
  • миди - 10 броя
  • лук - 4 глави, кромид
  • домати - 4 броя
  • дафинов лист - 5 броя
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме шарана и бялата риба, махаме главите, опашките, перките, филетираме ги и ги нарязваме на големи парчета.

Пълним една голяма тенджера с вода, пускаме главите, 2 обелени глави лук, 2 домата, кожата и оставяме да ври около 1 час с наполовина отворен капак.

След това прецеждаме получения рибен бульон и към него добавяме червен пипер, останалия лук, нарязан на ситно, доматите - обелени и също нарязани на ситно, дафиновия лист и черния пипер.

Посоляваме и оставяме да заври. Когато заври рибената чорба, добавяме мидите (предварително измити), парчетата риба и оставяме да ври още 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар