Начин на приготвяне
Разбиваме добре маслото с пудрата захар, добавяме ванилията, брашното, нишестето, солта и разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Разделяме тестото на 30 топчета, поставяме всяко топче в средата на предварително намазнената формичка и с пръсти разстила по стените ѝ.
След това поставяме формичките в хладилника за 10-15 минути. Печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути, след като се изпекат ги оставяме да изстинат напълно, преди да ги извадим от формичките.
За лимоновия крем разбиваме добре крема сиренето, добавяме кондензирано мляко, лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията и го оставяме в хладилника да се охлади. Пълним тарталетите с шприц. Добре е тарталетите с лимонов крем да се съхраняват в хладилника.
Бележка: По желание може да украсите тарталетите с горски плодове.