Начин на приготвяне
Лукът и морковите се почистват и нарязват на дребно. Поставят се в дълбок тиган и се задушават в мазнина.
Щом омекнат, към тях се прибавят почистените от дръжки и семки, нарязани на дребно чушки, а малко след това - гъбите, нарязани на филийки.
След като се задушат и те, се добавя измитият ориз заедно с една чаена чаша вода.
Оризът се овкусява със сол и смлян черен пипер.
Прибавят се грахът и царевицата, след което оризът се прехвърля в тавата за печене.
Наливат се още четири чаени чаши вода и тавата се поставя във фурната.
Оризът със зеленчуци на фурна с грах и гъби се пече на 190 градуса до пълното му сваряване.
Когато е готов, се оризът със зеленчуци се поръсва с нарязан на дребно магданоз.