Солена бобена торта

03/10/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба заедно с нарязаните зеленчуци и подправките. След като се сварят, отцеждаме ги от водата и ги пасираме на бобен пастет. Готовия пастет смесваме с майонезата и разбъркваме добре.

В тиган с олио изпържваме каймата и половината лук нарязан на ситно и подправяме с черен пипер, сол и чубрица. Нарязваме гъбите на парчета и ги запържваме с останалия лук в отделна мазнина.

Разделяме бобения пастет на две части, разстиламе едната част като блат в тортена форма, върху нея разпределяме кайма и гъбите.

Покриваме с останалата част от бобения пастет. Украсяваме бобената солена торта с колбас и магданоз.

Ако разполагате с останали моркови и краставички, по желание могат да се добавят към украсата на тази вкусна солена торта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар