Начин на приготвяне
Сваряваме боба заедно с нарязаните зеленчуци и подправките. След като се сварят, отцеждаме ги от водата и ги пасираме на бобен пастет. Готовия пастет смесваме с майонезата и разбъркваме добре.
В тиган с олио изпържваме каймата и половината лук нарязан на ситно и подправяме с черен пипер, сол и чубрица. Нарязваме гъбите на парчета и ги запържваме с останалия лук в отделна мазнина.
Разделяме бобения пастет на две части, разстиламе едната част като блат в тортена форма, върху нея разпределяме кайма и гъбите.
Покриваме с останалата част от бобения пастет. Украсяваме бобената солена торта с колбас и магданоз.
Ако разполагате с останали моркови и краставички, по желание могат да се добавят към украсата на тази вкусна солена торта.