Чорба със зелен лук и джанки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
123
68
Чорба със зелен лук и джанки
28/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви35 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме баклата, отрязваме краищата ѝ и я нарязваме на парчета.

Слагаме я в дълбок съд, заливаме я със 6 ч.ч. гореща подсолена вода и варим до омекване.

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук за 1-2 минути, след което сипваме малко гореща вода и го оставяме да се задуши.

Омекналия лук се сипва при баклата, добавят се и джанките и се вари още 10 минути.

Сваляте супата от котлона и застройвате с киселото мляко, в което предварително сте разбили яйцето. Поръсвате с черен пипер и копър и поднасяте.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: