Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба със зелен лук и джанки

Чорба със зелен лук и джанки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Чорба със зелен лук и джанки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Интересен вкус има тази чорба със зелен лук и джанки"

Необходими продукти

  • бакла - 500 г
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • джанки - 8 - 10 броя
  • копър - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме баклата, отрязваме краищата ѝ и я нарязваме на парчета.

Слагаме я в дълбок съд, заливаме я със 6 ч.ч. гореща подсолена вода и варим до омекване.

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук за 1-2 минути, след което сипваме малко гореща вода и го оставяме да се задуши.

Омекналия лук се сипва при баклата, добавят се и джанките и се вари още 10 минути.

Сваляте супата от котлона и застройвате с киселото мляко, в което предварително сте разбили яйцето. Поръсвате с черен пипер и копър и поднасяте.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: