Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Оризова супа с пармезан

Оризова супа с пармезан

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Оризова супа с пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бульон - 1.5 л месен
  • яйца - 4 жълтъка
  • лимони - 1/2 бр.
  • ориз - 350 г дългозърнест
  • пармезан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме ориза с няколко води.

Бульона се слага на котлона и се кипва. Към него добавяме отцедения ориз и варим 20 минути на умерен огън.

Изстискваме лимона и пресния лимонов сок разбиваме с жълтъците. Добавяме и 2 с.л. пармезан.

Гребваме 1 черпак от бульона и го изсипваме внимателно при разбитите жълтъци. Разбъркваме, гребваме още 2 черпака и отново ги смесваме с жълтъците.

Застройката връщаме на тънка струйка при сварения ориз и веднага сваляме супата от котлона. Преди поднасяне поръсваме порциите с остатъка от пармезана.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: