Оризова супа с пармезан

27/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме ориза с няколко води.

Бульона се слага на котлона и се кипва. Към него добавяме отцедения ориз и варим 20 минути на умерен огън.

Изстискваме лимона и пресния лимонов сок разбиваме с жълтъците. Добавяме и 2 с.л. пармезан.

Гребваме 1 черпак от бульона и го изсипваме внимателно при разбитите жълтъци. Разбъркваме, гребваме още 2 черпака и отново ги смесваме с жълтъците.

Застройката връщаме на тънка струйка при сварения ориз и веднага сваляме супата от котлона. Преди поднасяне поръсваме порциите с остатъка от пармезана.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар