ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с елда и гъби

Пълнени чушки с елда и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Пълнени чушки с елда и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
23/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • хималайска сол - на вкус
  • чушки - 4 бр.
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сипваме вода, поставяме елдата и малко сол. Съотношението трябва да е 1:2.

Запържваме си гъбите в маслото, които предварително сме нарязали. Поставяме към тях пресования чесън и нарязания на дребно лук, заедно с подправките.

След малко добавяме червено вино и оставяме на слаб огън. Добавяме сварената елда към задушената смес и разбъркваме.

Чушките почистваме от семките и пълним със сместа. Отгоре им поставяме капачетата, подреждаме ги в тавичка и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: