Замразени чушки във фризера за зимата

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
694
949
45
1
18/09/2019
"Замразени чушки човек трябва винаги да има под ръка, не се знае кога ще ви се прииска да си хапнете"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 40 бр. шарени
  • вода - гореща
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изтърбушете чушките. Загрейте водата в дълбока тенджера и добавете сол към нея. Бланширайте чушките в горещата вода, за по няколко минути всяка една, и след това ги оставяте в гевгир да се отцедят.

Необходими са ви найлонови торбички (4 бр.), като във всяка една ще слагате по 10 броя от бланшираните чушки.

След като сте напълнили найлоновите торбички с чушки, ги замразявате във фризера. Зимата, когато ви се ядат пълнени чушки, си вадите един пакет от фризера, като ги оставете на стайна температура да се размразят, но за да ви е удобно да се пълнят, не ги размразявайте напълно. Пригответе си любимата плънки и си напълнете чушките. Да ви е сладко!

Замразени чушки във фризера за зимата са удобно и икономично решение за студените дни.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар