Начин на приготвяне
Измийте и изтърбушете чушките. Загрейте водата в дълбока тенджера и добавете сол към нея. Бланширайте чушките в горещата вода, за по няколко минути всяка една, и след това ги оставяте в гевгир да се отцедят.
Необходими са ви найлонови торбички (4 бр.), като във всяка една ще слагате по 10 броя от бланшираните чушки.
След като сте напълнили найлоновите торбички с чушки, ги замразявате във фризера. Зимата, когато ви се ядат пълнени чушки, си вадите един пакет от фризера, като ги оставете на стайна температура да се размразят, но за да ви е удобно да се пълнят, не ги размразявайте напълно. Пригответе си любимата плънки и си напълнете чушките. Да ви е сладко!
Замразени чушки във фризера за зимата са удобно и икономично решение за студените дни.