Италиански гризини

13/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята.

След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо тесто, увиваме го с фолио и го оставяме да втаса за 30 минути.

След като втаса, разделяме тестото на около 25-30 парчета и преминаваме към оформянето на гризини (формата, дължината и дебелината зависят от вас).

След като вече сте оформили гризините, потопете готварска четка в зехтин и намажете всички гризини и ги поръсете според предпочитанията си, може да използвате сусам, ким, босилек или друга подправка.

Гризините се пекат в предварително загрята фурна на 375 градуса за около 25 минути (трябва да получат хубав златист загар).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар