Италиански гризини

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
259
694
336
64
6
13/09/2019
"Винаги гледаме да имаме подръка от тези гризини, защото просто ги обожаваме, а и се приготвят толкова лесно"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 276
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята.

След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо тесто, увиваме го с фолио и го оставяме да втаса за 30 минути.

След като втаса, разделяме тестото на около 25-30 парчета и преминаваме към оформянето на гризини (формата, дължината и дебелината зависят от вас).

След като вече сте оформили гризините, потопете готварска четка в зехтин и намажете всички гризини и ги поръсете според предпочитанията си, може да използвате сусам, ким, босилек или друга подправка.

Гризините се пекат в предварително загрята фурна на 375 градуса за около 25 минути (трябва да получат хубав златист загар).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар