Ябълково суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
24/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 100 мл от прясното мляко. Останалите 400 мл. объркайте с маслото, ванилията и щипка сол и сложете на котлона да кипнат.

Останалите 100 мл студено мляко разбийте с брашното, след което на тънка струйка, при непрекъснато бъркане добавете към врящото мляко.

Бъркайте сместа докато не започне да се отделя от стените на съда. Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте с 80 г захар и ябълковото пюре.

С останалите 20 г захар разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към останалите продукти. Прибавете всичко към млякото.

Сместа се изсипва в предварително намазнена форма за кекс и се пече на водна баня до готовност.

Останалите 100 г захар и 300 мл. вода се кипват и се варят за 2-3 минути, след което към тях се прибавят нарязаните на кубчета ябълки и се варят до омекване.

Свалят сварените ябълки от котлона, добавяте рома и поднасяте към вече приготвеното ябълково суфле.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.50 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар