Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и рендосват. Осоляват се и се оставят да се отцедят от водата, която ще пуснат. След около 20-30 минути ги стиснете с ръце и ги сложете в купа. Чукнете яйцата към тях, добавете и черен пипер, нарязания копър, пасирания чесън, зехтина и типово брашно.
Объркайте сместа. В кръгла тава сложете хартия за печене и намажете с олио или зехтин по желание. Изсипете сместа и я разстелете с помощта на лъжица, като притискате отгоре. Сложете да се пече в загрята фурна, докато се зачерви блатът отгоре.
През това време настържете кашкавала. Нарежете на колелца домата, салама, чушката, моцарелата и лука. След като блатът се запече, поръсете отгоре обилно с кашкавал. Отгоре върху кашкавала наредете колелцата домат.
Сложете също телешки салам и чушките да се запълни празното място. Разпределете и лук. Върху доматите сложете парчетата моцарела и поръсете с босилек обилно.
Върнете обратно във фурната за около 5 минути, колкото да се стопят моцарелата и кашкавалът. След това пицата с блат от тиквички е готова за консумиране. Да ви е сладко!