Домашно сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
08/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото в тенджера и след като е готово оставяме настрана да изстине до степен като топнем малкия си пръст да не пари неприятно.

В съдинка си разбиваме киселото мляко с 3 с.л. от прясното и добавяме към останалото.

Прибавяме постепенно 50 капки мая за сирене, захлупваме съда, завиваме с кърпа и оставяме така за 90 минути да се пресече.

Получената смес изсипваме в предварително намокрен тензух.

Връзваме два по два срещуположните краища и оставяме да виси и да се отцежда.

Трябва да го изцеждаме до степен приятно меко.

Изсипваме го в калъп, поставяме капак или друга плоскост и отгоре поставяме тежест.

Готовото домашно сирене можем да консумираме веднага, но е най-добре след 5-6 дни.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анабел
Анабел
08.09.2019 17:45
Домашното си е най-вкусно! Домашно сирене за истински ценители и познавачи на храната!
0
0