Начин на приготвяне
Жълтъците, брашното и нишестето, смесваме с половината мляко, а към другата половина добавяме захарта и ванилията.
Поставяме на котлона да заври сместа и към нея на тънка струйка добавяме жълтъчната смес.
Връщаме на котлона да ври на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.
Премахваме от огъня и добавяме маслото, като разбъркваме докато кремът го поеме.
В друг съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
Затопляме леко прясното мляко, което е 100 мл. Бисквитите потапяме в млякото и подреждаме плътно една до друга като заливаме с горещия домашен крем.
Върху тях – втори ред бисквити, след това от маскарпонето и заквасената сметана. Това го правим докато свършат бисквитите и кремовете.
Бисквитената торта с домашен крем и маскарпоне оставяме да се охлади за около 30 минути и след това поръсваме със смлените орехи и настъргания шоколад.
Коментари