Гювечета с гъби и пилешко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
666
2k
5k
360
3
07/09/2019
"Пролет, лято, есен, зима - винаги е време за вкусни гювечета "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 323
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на по-малки късове.

Обелваме си картофите и тях режем, както и доматите на по-ситно.

Гъбите почистваме и ако са по-едри и тях нарязваме. Запържваме за около 2-3 минути в тиган месото, добавяме и нарязания на ситно лук, както и гъбите.

Разпределяме сместа в три гювечета.

Овкусяваме с черния пипер, солта и чубрицата, добавяме нарязаните домати и най-отгоре поставяме картофите.

Разпределяме по малко количество от предварително разтворения в топла вода пилешки бульон, след което поставяме във фурната.

Запичаме за около 20 минути, в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Вадим, настъргваме кашкавала и оставяме за да се запекат, без капак, докато кашкавалът се разтопи...

Гювечетата сервираме топли.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар