Боб чорба в тенджера под налягане

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
04/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и се измива. Накисва се в студена вода за 2 часа. След това се слага в тенджерата под налягане, без да затваряте капака и налейте вода да се покрие бобът.

Сложете на котлона и като заври, изхвърлете водата и налейте гореща вода, но този път повечко. Почистете лука, измийте го и го нарежете на дребни кубчета, добавете в тенджерата под налягане при боба.

Чушката и моркова също почистете, измийте и нарежете на ситни кубчета. Сложете ги в тенджерата и тях. Добавете и олио около 2 с.л. Затворете капака на тенджерата под налягане и сложете на котлона да варите боба.

Когато заври, засечете не повече от 20 минути и изключете котлона. След това изсипете сварения боб в обикновена тенджера.

Овкусете със сол. Добавете джоджен, ако имате пресен. Ако нямате, може и сух. Нарежете и пресен магданоз и боб чорбата в тенджера под налягане е готова за консумиране. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар