Пестил от орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
127
70
Пестил от орехи
22/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче се слагат галетата, индийското орехче и всички орехови ядки. Счукват се до получаването на еднородна смес.

В дълбока тенджера на умерен огън се смесват захарта и медът, добавя се 1/2 ч.ч. вода и са варят при непрекъснато разбъркване до получаването на гъст сироп.

Постепенно се добяват и натрошените орехови ядки с подправки. С помощта на дървена лъжица всичко се обърква.

Сместа се разстила в подходящ плитък съд и се поръсва със сусам.

Когато ореховият пестил изстине се нарязва в желаната форма.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: