Пържена цаца с бяло брашно и нишесте

01/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • цаца - 600 г балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло
  • нишесте - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
  • лимон - резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистели и измили добре цацата, я подсушаваме и оставаме настрана.

В съд смесваме смесваме всички продукти и разбъркваме добре.

Подготвяме си тигана като го поставяме на котлона и изсипваме олиото да се загрява.

Предварително овалваме цацата в сместа.

Изчакваме да се загрее олиото и след това я поставяме в него.

Пържим от едната страна до желания загар и след това обръщаме на другата.

След като я извадим, поставяме пържената цаца върху кухненска хартия.

Поднасяме панираната цаца с резен лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар