Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка с патладжани

Кокошка с патладжани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кокошка с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • портвайн - 4 с.л. (може и червено вино)
  • масло - 4 с.л.
  • сланина - 12 бр. тънки резени
  • патладжани - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зелени подправки - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме кокошката на части, като отстраняване гръдните кости. Мариноваме порциите кокоше месо с портвайн (или червено вино) и прибираме в хладилник за 1-2 часа.

Маринованото месо се изцежда от виното или портвайна и се натрива със сол и черен пипер. Намазва се хубаво с масло, поръсва се със зелени подправки и се увива плътно със сланината.

Увитите порции кокоше месо се нареждат в подходящ съд, заливат се с остатъка от маслото и се пекат под похлупак за 50 минути в умерена фурна.

Капакът се отстранява и се запичат за още 10-15 минути.

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се осоляват. Оставят се за 15 минути да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват в олиото и се сервират като гарнитура на кокошката.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дин
Дин
Голяма мазнотия, давайте по-леки рецепти - особено пък за този сезон.
26.06.2013 17:33