Торта Сърце

02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат за торта се приготвя, като най – напред се разбъркват отделно белтъците и жълтъците. Към жълтъците се прибавят последователно захарта, разбитото брашно и маслото, смесено с бакпулвера, и лимоновата кора.

Накрая с леко бъркане се прибавят разбитите на сняг белтъци и се пече до суха клечка в добре намазана и наръсена с брашно кръгла форма. Когато блатът е готов, се изважда от формата и след като изстине, се отрязват краищата му от трите страни, кат че да добие форма на сърце.

Разделя се на два блата с конец и се намазват със следния крем за торта: Разбиват се яйчените жълтъци със захарта и се варят с бъркане, докато се сгъстят и се свалят от огъня.

Разбиват се предварително маслото и какаото на еднородна смес и когато яйченият крем изстине, прибавя се към него лъжица по лъжица с биене какаовото масло.

Двата блата се слепват, намазват се с крем и се оставя тортата в хладилника. След два часа може да се украси по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар