ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с прясно мляко

Реване с прясно мляко

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k724
Реване с прясно мляко1 / 2
02/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това реване веднага ни връща в детството със страхотния си вкус и аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се добре яйцата и захарта, докато започнат да пускат мехури. Добавя се внимателно при постоянно бъркане брашното.

Сместа се изсипва в съд за печене, като на дъното се слага намаслена хартия. Пече се около 30 минути на умерена фурна.

Когато реването е изстинало се реже на парчета /ромбове/. Сварява се млякото със захарта и ванилията и се залива реването.

Сервира се студено, престояло поне 4-5 часа в хладилник.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: