Френска ягодова торта

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
156
03/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета, прибавят се две супени лъжици вода и се разтапят на водна баня. Захарта се прибавя с бъркане. След като се разтопи и се снеме от огъня, се прибавя маслото.

При непрекъснато разбъркване се прибавят четирите жълтъка и брашното. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Пече се в намазнена тава на силна фурна за 10 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Ягодите се измиват и изчистват. Разрязват се на половинки, като се запазват няколко цели за украса. Разбива се добре сметаната с конфитюра.

Тестената част се разрязва на два кръга. Намазва се първият кръг с крем за торта и се нареждат отгоре ягодови половинки. Намазва се втория кръг с крем и се нареждат целите ягоди. Сервира се студено.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар