Френска ягодова торта

03/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета, прибавят се две супени лъжици вода и се разтапят на водна баня. Захарта се прибавя с бъркане. След като се разтопи и се снеме от огъня, се прибавя маслото.

При непрекъснато разбъркване се прибавят четирите жълтъка и брашното. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Пече се в намазнена тава на силна фурна за 10 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Ягодите се измиват и изчистват. Разрязват се на половинки, като се запазват няколко цели за украса. Разбива се добре сметаната с конфитюра.

Тестената част се разрязва на два кръга. Намазва се първият кръг с крем за торта и се нареждат отгоре ягодови половинки. Намазва се втория кръг с крем и се нареждат целите ягоди. Сервира се студено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар