Баница със сирене и царевично брашно

АгапияАгапияНовак
20/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 149
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте последователно яйцата, добавете половин ч.ч. олио, киселото мляко, бакпулвера и царевичното брашно.

Разстелете една от готовите кори, намажете с олио и отгоре я покрийте с друга. Сложете от сместа равномерно върху втората кора.

Покрийте с трета и отново намажете със яйчената смес. Покрийте с четвърта кора и намажете с малко олио и наръсете от натрошеното сирене.

Навийте четирите кори на руло и поставете в правоъгълна тава по дължина, без да прегъвате. Повторете процедурата до изчерпване на продуктите.

Преди да сложите баницата за печене я нарежете на парчета и я поръсете обилно със сусам.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути, докато придобие златист загар.

Рейтинг

5 13
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Galina Koleva
Galina Koleva
13.11.2013 10:18
много са хубави баничките и това си е сусам !!
0
0
Sneja Ivanova
Sneja Ivanova
12.11.2013 11:09
Това е черен сусам
1
0
Вела Белова
Вела Белова
23.09.2013 15:39
Има и черен сусам!Този на баницата е такъв.
1
0