Шницели с кайма и брашно

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
29/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, но да са твърдо сварени. Настъргваме ги и ги осоляваме. Добавяме яйцата към тях и разбъркваме. Слагаме и каймата в купата при картофите и яйцата, след това слагаме и черния пипер, чубрицата, настъргания лук и нарязан на ситно магданоз.

Объркваме всичко, така че да се овкуси каймата добре. Накрая добавяме водата и брашното, разбъркваме, ако е много рядка сместа, добавете още няколко лъжици брашно. Сместа трябва стои водна, а не гъста както е тази за кюфтета.

Оставете сместа да си поеме от подправките за 10 минути. След това в дълбок тиган сипете до половината олио. Сложете го на котлона и изчакайте да се сгорещи хубаво.

След като е сгорещено олио, изпържете шницелите, като ги слагате в олиото с помощта на лъжица. По желание може да сервирате шницелите с чеснов сос. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар