ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с яйца и сос

Пълнени тиквички с яйца и сос

Пълнени тиквички с яйца и сос
Снимка: Зоя Райчева
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • копър - 2 с.л.
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги пускаме цели в тенджера с вряща вода. Варим около 10 минути и ги изваждаме. Разполовяваме ги по дължина и издълбаваме средната част.

Задушаваме нарязаните на дребно лук и чушка за 5 минути в олиото и добавяме вътрешността на тиквичките. Оставяме сместа да се охлади.

След това добавяме яйцата и настъргваме вътре сиренето. Добавяме копъра, разбъркваме и пълним тиквичките с тази смес. Подреждаме ги в тавичка, намазана с олио и печем на 180 градуса около 20 минути до златисто.

Смесваме кисело мляко, счукания чесън и солта, разбъркваме и сервираме този млечен сос към печените тиквички.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: